Upptäck staden med sightseeing i Amsterdam


Sightseeing Amsterdam

Amsterdam är en stad som kan upplevas från många olika sorters perspektiv. Du har dels en vacker och unik vy från den lite lägre höjden – d.v.s. kanalerna. Lika väl som att strosa längs med gatorna är någonting alldeles extra. Ett annat sätt att också uppleva staden på är genom sightseeing som kan vara makalöst speciellt även det.

På tur genom Amsterdam

Till skillnad från traditionella och relativt uttjatade stadsturer där statyer, gamla gatunamn och en och annan kyrka kan återfinnas så är Amsterdam unik. Här hittar du urmodern av den liberala friheten som Amsterdam står för fast via byggnader och enastående historier. Det var i Amsterdam som LGBT rörelsen i form av pride och regnbågar. Du hittar gamla bordell-distrikt lika väl som du hittar betydelsefulla byggnader från Nederländerna stormaktstid som båtnation.

Det är helt enkelt en gedigen mix av kuriosa blandat med intressanta anekdoter som berör en rad olika ämnen och skikt i samhället. Med andra ord att upptäcka och uppleva Amsterdam från många perspektiv kunde aldrig träffat mer rätt. Fast det är faktiskt inte bara via snåriga kullerstensgator vid Dam Square som du kan få dig en sightseeing.

Helikopter över Amsterdam

För den riktigt äventyrslystne och vågade så erbjuds nu för tiden till och med helikopterturer över staden. Hemsidan amsterdamhelicopters.com har under de senaste åren börjat förse staden med möjligheter till privat guidade helikopterturer. Liknande trender kan även ses för till exempel helikoptertur runt Stockholm eller vilken annan storstad som helst i Europa där många aktörer erbjuder liknande sightseeingar.

För den som har budget och möjlighet att unna sig en helikoptertur i Amsterdam så är det sannerligen ett unikt äventyr. Amsterdam har nämligen en ganska så speciell stadsplanering med hänsyn till alla dess kanaler och unika byggnader. Från ovan så ser det otroligt strukturerat och makabert ut. Nästan som en gammal hamnstad i piratsagor.

Sightseeing ett populärt sätt att upptäcka

Vi valde att kolla runt på hur andra städer i Europa behandlar sightseeing. I Stockholm så är det som du vet mycket populärt lika som i Amsterdam. Bli därför inte förvånad om du ser stora horder med turister från Japan eller Kina som går i grupp med en ledare i spetsen. Även fast du kanske inte ska haka på deras tåg så finns det massvis med sightseeing att upptäcka på egen hand eller via guider. Gratis guidade turer har till exempel blivit mycket poppis runt om i Europas städer. Där exempelvis studenter eller volontärer får en chans att guida besökare – ofta mot en valfri donation efter turen.

Så om du inte redan har dragit nytta av vad en sightseeing kan ge när du är i en ny stad – låt Amsterdam förvåna dig.

För att framställa denna text har vi använt följande sidor som källa:


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-07-05

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.