Upptäck De Pijp i Amsterdam


Stanna valfri Amsterdam-bo på gatan och fråga dem om De Pijp, och svaret kommer garanterat sammanfattas i ett par typiska karaktärsdrag. Lyxiga områden, hippa inneställen och enastående uteliv. Detta är området dit inte alla turister hittar, och det är inte en självklarhet att menyerna längs med gatan står på Engelska.

I De Pijp hittar du restauranger, lokala syltor, trendiga designbutiker och klädaffärer i vintage stuk. Under sommarkvällar så är ett glas vin längs en av de många terasserna en självklarhet för alla lokalbor, eller varför inte beställa in ett par bitter-ballen? Bitter ballen är känt som ett utmärkt tilltugg till ölen, fast det kan också ätas bara som det är. Oavsett vad så är en sak säker; det finns i De Pijp.

Området som för många år sedan var förknippat med arbetarklassen och proletärerna har idag förvandlats till loftvåningar och lyxiga utebalkonger. Inte fullt olikt Stockholms område södermalm alltså, som en gång i tiden var där den simpla svarvaren kunde hittas.

Att ta sig till De Pijp är enkelt, och från centrum hittar du ut via spårvagn på bara 15 minuter. Väl i De Pijp så är det aldrig svårt att få en trevlig kväll, och till följd av den relativt lilla mängd turister så kan det vara ett utmärkt tillfälle att träffa på äkta amsterdambor.

Så släng dig upp på cykeln och njut av allt som De Pijp har att erbjuda under din amsterdamresa - varmt rekommenderat!


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-03-22

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.