SIM-kort och mobiltelefoner i Amsterdam


För dig som besöker Amsterdam om turist så är det alltid en fråga om att hitta rätt. Tunnelbanekartor, turistguider, informationsskyltar och såklart traditionella kartor kan alltid vara till hands. Amsterdam är nämligen en tämligen lättnavigerad stad att ta sig runt i både sett till de små gator och kanalerna – men även lokaltransporten.

Fast trots alla hjälpmedel som finns till hands så är det få saker som går upp mot internetanslutning och en mobiltelefon. Att kunna snabbt dra upp GPSen eller Google Kartor kan bespara en enormt med tid lika väl som att man enklare kan bestämma mötesplatser. Tyvärr så är det ofta ett problem med 3G surf och internet. Ifall man inte har tillgång till WiFi så drar lätt kostnaderna iväg på mobilräkningen.

Köpa SIM-kort i Amsterdam

Att handla ett SIM-kort i Amsterdam kan låta lite omständligt och jobbigt. Sanningen är dock att de är mycket enkelt. Du hittar små affärer, mobilshopar och SIM-kortsåterförsäljare i var och vartannat hörn. För dig som därför enkelt vill hitta i Amsterdam utan att behöva springa på jakt efter public Wi-Fi eller internet är ett SIM-kort en väl placerad investering. Oftast kostar det inte mer än någon hundralapp och du kan gratis surfa, ta reda på information, samt boka bord eller turer- allt via telefonen.

Vilket SIM-kort ska man köpa?

Undvik att handla SIM-kort direkt vid flygplatsen. Det är oftast (om inte alltid) betydligt dyrare än om du handlar ett SIM-kort i centrala delarna av Amsteredam. Generellt så finns det ett par populära återförsäljare av SIM-kort som alla har olika fördelar. Vissa kommer med högre surfpott vilket är perfekt för dig som skall boka hostels, använda WhatsApp eller Facebook. Andra erbjudanden är mer fokuserade på att kunna ringa och sms mer än surf. Du får helt enkelt göra en avvägning, och lyckligtvis kan alla engelska så om du har några frågor kan nästan om inte alla vara till hands.

Trasig mobiltelefon?

Skulle du råka tappa telefonen i kanelen, i marken eller råkar ha en allt för blöt utekväll med sprucken skärm så kan du reparera mobilen på många ställen. I värsta fall så kan du alltid gå till den värsta utvägen när du kommer tillbaka till Sverige; Sälja mobilen.

Om du skulle finna dig själv igen på Stockholm Arlanda så kan du alltid förlita dig på att du enkelt kan sälja vidare mobilen till en rad andrahandsleverantörer. Så med andra ord, bara för du råkar få en trasig mobil som resultat från din Amsterdamresa så finns det ingenting som hindrar dig från att göra en förlustaffär.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-09-23

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.