Shopping i härliga Amsterdam


Shopping i Amsterdam

Många är vi som älskar Amsterdam, dess utbud av resturanger, barer, cafeer och shopping. Få saker är lika lockande som en vårhelg i Hollands huvudstad. Att strosa omkring bland gator och torg, ta sig en kopp cafe längs någon av stadens alla kanaler, spana in stadens utbud av kläder, klockor och accessoarer, för både henne, honom och barnen.

Shoppinggator och distrikt i Amsterdam

I Amsterdam så finns det två huvudsakliga shoppinggator; Kalverstraat och Leidsestraat. Båda gatorna ligger centralt belägna i centrala Amsterdam och är lika populära bland båda unga och gamla, inhemska invånare och utländska turister. Båda shoppingstråken erbjuder breda utbud av såväl kläder, assesoarer, skor och smycken – för hela familjeb. Genrellt sett brukar man dock beskriva Leidsestraat som den mer exklusiva gatan, där man finner ett flertal världsledande modehus och klädesmärken, exempelvis Karen Millen, Paul Varmare, Shoebaloo och sveska Flippa K. Personligen så föredrar jag Kalverstraat med dess något mer överkomliga sortiment, och det var även där jag under mitt senaste besök inhandlade mitt klassiska armbandsur, som sedan dess varit min vänstra arm trogen.

Lokala utbud och märken att shoppa i Amsterdam

Holland som land är känt för många olika saker. Träskor, väderkvarnar, alla dess cyklar, fotboll.. Och mycket mer. För vissa, så är Nederländerna dessuto kända för sina kläder. Bland flera kända märken så finner vi G-Star, ett av sveriges mest populär klädermärken, framförallt när det gäller jeans. Andra kända märken som man bör passa på att handla när man är på plats är GSUS industries, MEXX, Scotch & Soda och State of Art. Är man lycklig lottad, och har en rejäl budget att spendera under sin weekend i Amsterdam, så skall man helt klart lägga tid och energi att spana in alla trevliga lokala designers och dess utbud, fastän att de flesta utav dem även säljer sina kollektioner i Sverige. För den som ändå lockas utav shopping, men som jag själv, tyvärr har en budget att hålla mig till, så vill jag tipsa om alla Asmterdams secondhand marknader.. Hela 21 stycken, och alla med sin egna specialitet. Där finner man allt mellan himmel och jord: från kläder till böcker till musik och antika skålar. Intressant nog, när jag strosade runt en av marknaderna - tror du inte att jag såg en väska som såg precis likadan ut som en jag köpte veckan innan jag reste till Amsterdam snu enast? En snygg klassisk Delton väska.. Inte visste jag att de gick att köpa secondhand i Amster, visste du?

Slutord

Hur som helst så vill jag med detta önska er alla ett gott nytt år, och en god fortsättning på 2016. Ett år som forhoppningsvis kommer att innebära glädje, lycka och många resor till nya spännande platser, såväl som gamla klassiker.. Såsom Amsterdam. Har du, eller någon annan du känner frågor eller funderingar om Holland om Amsterdam, bästa flygbolagen, skönaste barerna eller bästa maten – hör av dig. Jag gör mitt bästa för att hinna med att svara på alla mail.

Herrväska
Armbandsur


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-01-21

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.