Så lång tid behöver du i Amsterdam


Resa till Amsterdam

Hur lång tid behöver man egentligen för att upptäcka staden fullt ut? Detta är en fråga som många förstagångsbesökare till Amsterdam ställer sig själva. Faktum är att med en stad som har så mycket att erbjuda och så många saker att upptäcka så kan det vara svårt att hinna med allt. Prioriteringar blir helt plötsligt viktiga och att veta nästa besöksmål genast lite klurigare.

Amsterdam är en liten stad med stora möjligheter

Många blir förvånande när de hör att det bara bor cirka 700 000 invånare i Amsterdam. För att vara i ett land med 16 miljoner invånare är det inte särskilt mycket. Om man jämför med andra huvudstäder i Europa så är det till och med väldigt litet. Men trots småstadskänslan som ofta ligger över stadens kanaler och stråk så finns här såklart massvis att upptäcka.

Allt ifrån populära vintagemarknader till fartfyllda utekvällar brukar kunna stå på schemat för de äventyrslystna. För dig som föredrar det mer lugna turistlivet och alternativet så finns det såklart en hel uppsjö av museum, sevärdheter och besöksmål i staden att fördriva tiden med. Så nästa gång du har bokat hotell vid Arlanda och ska iväg till Amsterdam – kom ihåg att vara förberedd.

Kvalité för kvantitet

Som med mycket annat är det inte bara mängden turistmål man hinner se utan också kvalitén. Många turistmål är särskilt under sommaren svårbesökta till följd av långa köer. Att boka biljetter online (vi exempelvis vår hemsida) kan därför vara mycket smart. Annars finns det risk att halva dagarna spenderas i trånga köer. Så med andra ord välj kvalité för så många besöksmål som möjligt. Det lönar sig betydligt bättre för både plånbok som för wow-faktorn.

Minst ett par dagar

Visst är det alltid trevligt med en weekend i Amsterdam. Men för att uppleva Amsterdam fullt ut så krävs minst ett par dagar – gärna upp till en vecka. Så för dig som är till exempel på backpackingresa genom Europa eller tågluff så är Amsterdam ett perfekt stopp för ett par dagar. Men passa dig – många gillar Amsterdam så pass mycket att det är lätt att stanna för länge. Ha så roligt!


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-07-08

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.