Packningstips inför resan till Amsterdam


Packa till Amsterdam

Oavsett om man reser med incheckat bagage eller endast handbagage kan det kännas stressigt att få med sig allt man behöver under resan. Som tur är finns det ett par knep som förenklar ditt packande.

Less is more

Ett känt citat bland frekventa flygresenärer. Efter ett tag på resande fot lär man sig att man inte alls behöver allt som man packar ner i väskan. Ska man vara borta länge, så finns det mesta dessutom att köpa på plats.

En bra riktlinje brukar vara att packa ner allt som man tror att man behöver. Därefter ska man ta bort hälften och först då har man ungefär det som man verkligen behöver och kommer använda under resan.

Behöver du verkligen de där extra par skorna? Eller den där jackan och tjocktröjan? Visst är det bra att ha med sig reservkläder "ifall" det skulle behövas. Men å andra sidan tar man då upp onödig extraplats och släpar runt på extra kilon.

Använd packningskuber

Om du ändå känner ett behov att ha med dig mycket kläder, så är packningskuber ett måste. Dessa låter dig packa dina kläder i organiserade påsar som sedan trycker ut luften i samband med att du drar ihop dragkedjan.

Det är helt otroligt hur mycket plats man kan spara. Packningskuber är även användbart när man reser med endast handbagage. Måtten på handbagage är ofta begränsade och det kan vara knepigt att få plats med allt man behöver. Med packningskuber slipper man det problemet och får enkelt plats med all nödvändig packning och alla sina vätskor i handbagaget.

Rulla kläderna

Att rulla sina kläder tar både mindre plats och lämnar färre skrynklor på kläderna. Börja med att rulla smått så tätt in på kanten som möjligt. Fortsätt sedan med små och fina rullningar. Ju större dina rullningar är desto mer plats tar varje klädesplagg.

Ta hjälp av en bagagevåg

Med en bagagevåg behöver du aldrig mer komma till flygplatsen och vara orolig över att väskan väger för mycket. När du packar kan du hela tiden hålla koll på hur mycket väskan väger och hur mycket mer som får plats inom viktgränsen. På så vis sparar du tid under packningen och pengar framme på flygplatsen.

Använd en packlista

Det är lätt att glömma bort simpla men nödvändiga prylar och kläder. Använd en egengjord packlista eller hitta en färdig på internet och ha den som mall och checklista när du packar.

Skippa handduken om du bor på hotell

Ett stort badlakan väger mycket och tar stor plats i resväskan. Bor du på hotell är det till 99% säkert att det ligger en nytvättad handduk och väntar inne i hotellrummet när du anländer. Stannar du ett par dagar så kommer städaren även att byta ut handduken.

Om du ändå vill ha med dig en handduk. Ta med en handduk gjord av mikrofiber. Dessa är både snabbtorkande och väger lite.

Om du vill ha fler packningstips kan du gå in på den svenska resebloggen Swedishnomad.com som delar med sig av restips och reseinspiration från hela världen. Bloggen finns både på svenska och engelska, men drivs av en svensk kille som reser jorden runt på heltid med sin flickvän.

Sammanfattning

  • Välj ut allt du vill ha ha med dig och ta sedan bort hälften
  • Använd packningskuber
  • Rulla kläderna
  • Ta hjälp av en bagagevåg
  • Använd en packlista
  • Skippa handduken om du bor på hotell

Det behöver alltså inte vara så svårt att packa och nästa gång du åker till Amsterdam på Weekendresa kommer du säkert ha plats över till fina souvenirer och annat kul som du hittar under resan. Detta istället för att fylla upp resväskan med prylar och kläder som du ändå inte kommer använda.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-10-30

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.