Ölprovning och ölcafeér i Amsterdam


Ölfantaster, livsnjutare eller bara sugen på något kallt i glaset? I sådana fall kan du skatta dig lycklig. För även om kanske Belgien och Tyskland är mer känd för sina ölsorter än vad Nederländerna är, så finns det gott om mikrobryggerier i Amsterdam.

Holländare älskar öl lika mycket som sina grannar, och du har med stor säkerhet sett klassiker som Heiniken och Amstel i det svenska systembolaget. Som turist är det väldigt enkelt att beställa vad man vet är gott, men faktum är att för dig som vill vältra dig i öl så är du i helt rätt stad.

Det kanske mest kända mikrobryggeriet i Amsterdam är Brouwerij 't IJ, ett bryggeri som ligger i den östra delen av staden (Oost). Detta är ett bryggeri som funnits länge, och det är inte bara helt okej priser utan naturligtvis helt makaber öl.

Hos Brouwerij 't IJ så finns det massvis med lokala ölsorter från hela holland, och sen brygger de också sina egna ölsorter som blir allt mer populära för varje år. Bryggeriet är uppdelat i två delar, varav ena består av en mysig och genuin restaurangdel, och den sista är bryggeriet i fråga.

Det som gör Brouwerij 't IJ så speciellt är dock inte bara den goda maten, ölen och acceptabla priserna. Alldeles i anslutning till bryggeriet finns också en stor väderkvarn som är mycket unik för Amsterdam. Som om inte det var nog så kan man under vissa perioder också få en guidad tur i bryggeriet i fråga. För mer information om detta rekommenderar vi dig att kolla in deras hemsida.

Att ta sig till Brouwerij 't IJ är superenkelt. Hoppa bara på spårvagn nummer 14 eller buss nummer 22 från centralstationen och du är där på 15 minuter.

Så för dig som gillar öl - ta en runda ut till Brouwerij 't IJ. Det är värt det!


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-05-10

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.