Nyår i Amsterdam 2015 – så firar du det bäst


Nyårsafton i Amsterdam
Nyårsafton i Amsterdam bland kanalerna är svårslaget

Går du i tankarna på att vara i Amsterdam under nyår? Vill du också uppleva en stad som exploderar av liv, färger och evenemang – se då till att befinna dig i Amsterdam vid 12-slaget på nyår. Vi kan nästan lova att det blir ett 12-slag du aldrig kommer glömma. För dig som är nyfiken på smarta tips, aktiviteter och nyårsfiranden i Amsterdam – kolla nedan.

Boende och biljetter

Nyår är som bekant bland de mer populära högtiderna i Sverige, men detsamma gäller även i Nederländerna och särskilt i Amsterdam. Så för dig som ska spendera ett par dagar över nyår i staden rekommenderar vi starkt att boka alla biljetter innan. Kanalturer, transporter eller boende spelar ingen roll. Biljetter och bokningar brukar gå snabbt och priserna skjuter snabbt i höjden, så desto tidigare ute desto bättre.

Vad finns det att göra under nyår?

Antalet evenemang i Amsterdam är många under nyårsnatten. En klassiker är såklart att kolla på fyrverkerishowen som är belägen vid centralstationen varje år. Denna fyrverkerishow är inte bara fylld av vackra färger och glitter, utan också en otroligt festlig och härlig stämning. Det är när showen är över som äventyret ofta börjar – och du kommer snabbt märka hur hela staden är i en festlig stämning. Barer, pubar och restauranger är fylld av dansande och glada människor – en sannerligen unik upplevelse som är svårt att hitta någon annanstans.

För dig som är riktigt festsugen så finns det en uppsjö av dans och musikevents som pågår hela natten. Allt ifrån kända DJ’s med magnifika lasershower till härliga konserter eller uppträdanden. Om du vill kolla in vilka events som är aktuella under nyår rekommenderar vi dig att kika här.

En annan viktig faktor under nyårsafton är naturligtvis maten – och för dig som vill äta gott är du på helt rätt ställe. Ett händigt tips kan vara att kolla ut populära restauranter på exempelvis tripadvisor där du i förhand kan läsa recensioner och betyg. När du sen hittat det ställe som verkar perfekt så är det bara boka ett bord (även här gäller det att vara ute i god tid).

Sammanfattning

Nyår i Amsterdam är verkligen unikt och någonting som knappt kan beskrivas i text. Men för dig som söker en äventyrlig natt där man känner sig evigt ung. Eller varför inte bara en romantisk nyårsafton med en middag på kanalen – överväg Amsterdam.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-11-18

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.