När du vill se mer av Europa


Amsterdam till Rom

Vid första anblick kanske inte Amsterdam har jättemånga likheter med huvudstäderna i de andra europeiska länderna. Men gör man lite djupdykningar i städerna och historien så går det att hitta likheter.

Vi kan ta den italienska huvudstaden Rom som ett ganska bra exempel. Varför? Jo kopplingarna mellan Rom och Nederländerna är väldigt goda. Det är smidigt att ta sig med bil mellan Rom och Amsterdam. Dessutom går det oerhört bra tågförbindelser mellan de två huvudstäderna. På drygt 16 timmar kan du vara i Rom med tåg och då kan du dessutom få se Paris eller Milano, beroende på vilken förbindelse du väljer. Självklart går det även att flyga, även om det inte är samma upplevelse.

Så, vad ska du då göra när du kommer till Rom? Ja låt dina italienska fördomar tala. Sätt dig på en trevlig ristorante och beställ in en pasta carbonara och ett glas av husets vin. Sedan är det bara att ta in och njuta av det italienska vardagslivet som kommer spelas upp framför dina ögon.

Precis som i Amsterdam så är Rom väldigt kompakt runtomkring en flod. I Amsterdam är det som bekant floden Amstel, medan i Rom så rinner Tibern genom stadskärnan.

Se både Rijksmuséet och Vatikanmuséerna samma vecka

Har du valt att resa till Rom från Amsterdam så har du antagligen ett stort intresse för konst och historia. Detta har som bekant de båda städerna gemensamt. Hur många kan skryta med att de varit på Rijksmuseum och Vatikanmuséerna under samma vecka? Ja du som läser den här artikeln skulle i teorin kunna vara en av dem personerna.

Nu vill vi verkligen inte på något säga att du ska skippa Amsterdam och dra ner till Italien istället. Nej tvärtom. Men vi tycker att du ska passa på att se så stora delar av Europa som möjligt när du är ute och reser. Kanske kan en resa starta i Amsterdam och gå i mål i Rom? På vägen kan du passa på att se flera europeiska länder och städer. Vilken upplevelse.

Om du vill läsa mer om Rom och hur du enkelt, smidigt och billigt tar dig dit på bästa sätt så rekommenderar vi reseguiden Res till Rom. Där är alla tips samlade på ett och samma ställe och du slipper alltså googla runt efter allt du behöver veta. Kolla gärna in den sidan.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-02-26

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.