Frilansa i Amsterdam som egenföretagare


Flytta till Amsterdam

Amsterdam blir en allt mer populär stad för frilansare, egenföretagare och digitala nomader att bosätta sig i. Det är en sprudlande stad av teknologi, framtidsutsikter och framförallt startups. Detta är perfekt för den som vill lära sig nya kunskaper och träffa likasinnade människor. Så hur gör man om man vill jobba som frilansare från Amsterdam?

Jobba inom IT i Amsterdam

Amsterdam har en mycket stor IT-bransch med kontorsdistrikt i flertalet områden. Här samlas professionella karriärsmänniskor från alla världens hörn och kanter. Människor som letar internships från universitet, multinationella bolag och egenföretagare samt nya heta trendiga tech-startups. Allt kommer här tillsammans i en sprudlande mix av entusiasm.

För dig som därför vill jobba med IT inom Amsterdam så är det en mycket lämplig stad att bo och leva i. Faktum är att du inte ens behöver söka jobb här. Om du redan har en etablerad kundkrets hemma i Sverige och idag jobbar som frilansare så är det enkelt att bosätta sig här då det är inom Europa. Även för dig som kanske siktar på att bli frilansare eller konsult så kan du fakturera som privatperson utan problem nu för tiden. Så det finns alltså alla anledningar att flytta ner hit som egenföretagare.

En annan stor fördel med staden är såklart att det är enkelt att starta eget företag i själva Nederländerna. Så fort du har fått ditt BSN-nummer så är det enkelt att gå igenom med processen att teckna motsvarigheten till F-skattsedel eller aktiebolag fast i Nederländerna. Du som utländsk medborgare kan under relativt enkla förutsättningar komma igång som egenföretagare här nere.

Även om du inte kan språket så är det enkelt eftersom det finns många olika typer av juridisk hjälp att få som sköter allt det administrativa åt dig. Pappersarbete, dialog med skatteverk eller eventuella bolagsverk sker allting som på räls. Nederländerna har länge varit känt för sina flexibla och dynamiska regler när det kommer till att starta allt från fonder till bolag eller organisationer. Att ta tillvara på deras generösa flexibilitet är alltså extremt smart – särskilt om man jobbar inom IT.

Flytta till Amsterdam redan idag

Så om du länge stått och funderat på vart i Europa du vill flytta med ditt företagande. Du kanske känner att inte Sverige är tillräckligt eller lite för grått och tråkigt. Överväg att flytta till Amsterdam. Vi lovar dig att du inte kommer bli besviken utan snarare tvärt om – ditt nya liv kan starta här nere snabbare än du tror.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-08-26

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.