Bijlmer Arena fotboll i Amsterdam


Fotboll i Amsterdam

Många är vi som känner till att Amsterdam är en otroligt populär stad för så kallade fotbollsresor. Hit reser folk från hela Europa för att bevittna episka fotbollsmatcher på den populära Amsterdam Arena (även känd som Bijlmer arena). För dig som är fotbollsentusiast så har du därför hittat helt rätt – här får du nämligen veta allt om fotboll i Amsterdam och hur du kan stå i publiken för en billig peng.

Fotbollssäsongen i Amsterdam

Fotboll spelas egentligen året runt i Amsterdam då stadens arena har ett tak som kan fällas över. Det är emellertid vanligast att gå på fotbollsmatcher när den nederländska ligan är aktiv eller till kvalmatcher inför EM/VM och cuper såsom champions league. För dig som råkar vara i staden av en slump så är det heller inte helt ovanligt att det spelas vänskapsmatcher med landslaget såväl som ungdomslandslaget.

Fotbollskulturen i Amsterdam

Det spelar ingen roll om spelarna startade med billiga fotbollsskor i ett annat land vid sin barndom eller är uppväxta i nederländerna och gått fotbollsskola. Alla som kommer till Amsterdam i syfte för att bli bättre på att träna fotboll får en chans. I landslaget hittar man många fotbollsspelare från före detta kolonier i Nederländerna. Som du kanske vet har Nederländerna en stark historia med platser såsom Indonesien, Surinam m.fl. Så det är inte helt ovanligt att spelare från dessa länder söker sin lycka i Amsterdam.

Hitta fotbollsbiljetter till Amsterdam

Det finns många sätt att hitta fotbollsbiljetter inför matcher i Amsterdam. Enklast är såklart om man bokar online eller via en återförsäljare av biljetter. Om du hittar annonser i Amsterdam om uppkommande matcher brukar det ofta stå vart man kan förköpa biljetter. Det är nämligen nästan alltid ett krav, förköp d.v.s. Att hoppas på en biljett inför en populär match genom att stå och köa går bara att glömma. Då gäller det att vara förbered och att ha bokat en biljett innan för att få sig en plats.

Det finns många sidor online att handla biljetter på till matcherna. Enklast är oftast en google sökning. Se bara till att läsa recensioner och kundomdömen då tyvärr vissa sidor är kända för att kunna lura en. Men med lite sunt förnuft och kritiskt öga så går det med enkelhet hitta trovärdiga biljettåterförsäljare.

Sammanfattning

För dig som vill åka till Amsterdam och samtidigt uppleva en match med exempelvis det populära laget AJAX eller varför inte med landslaget själv är det alltså ingen omöjlighet. Så packa väskan och börja leta biljetter, det är billigare och roligare än du tror. Här är en bra sida att börja på för biljetter: http://www.amsterdamarena.nl/calendar.htm


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2016-03-04

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.