Att göra i Amsterdam på 24 timmar


Ibland så är man på besök i en stad under en mycket kort period, men trots det kanske man känner att man trots allt faktiskt bör hinna med någonting istället för att bara sitta på hotellrummet i väntan på nästa plan. Så om du sitter i Amsterdam, själv eller i sällskap och undrar vad man hinner göra på 24 timmar. Följ den här snabba guiden!

En tur på kanalerna

Att ta en båttur längs någon utav Amsterdams kanaler är mycket rekommenderat. Både rogivande för själen och det finns många båtar där man samtidigt kan äta och dricka gott.

Besök ett museum i Amsterdam

Amsterdam har många kända museér som har fått stor internationell uppmärksamhet. Ifall du känner en hunger efter kultur eller historia så har du kommit till helt rätt stad. Exempel på museum att besöka är b.la: Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum eller Anne Franks hus.

Shoppa i Amsterdam

Vill du köpa en fin present eller unna dig själv någonting extra? Det tycker vi med! Amsterdam erbjuder ett mycket rikt shoppingliv i form utav köpcentrum. Nedan följer några förslag på bra köpcentrum i Amsterdam.

Negen Straatjes:
Modern och något "hipster-aktig" galleria med allt ifrån kända klädmärken till mer lokala och små.

Albert Cuypmarkt:
Öppen marknad som säljer en hel del färsk frukt från sina stånd.

PC Hooftstraat:
Spendera dina pengar på lyxiga märken såsom Gucci, Ralph Lauren m.m.

Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk:
Fullt av gourmét-butiker med fina viner och råvaror, ett måste för dig som gillar mat, dryck och delikatesser.

Ta en drink med utsikt

Att unna sig ett glas vin eller whiskey med en utsikt är aldrig fel, oavsett om det är över natur eller en fin och levande stadspuls. Uppsöka något av följande ställen för att lyfta din blick medans du sippar på något gott.

Twenty Third:
Unna dig champagne och mumsa på ostron i denna slimade sky bar på hotel Okura.

Skylounge:
Lokaliserat innuti "The doubletree hotel" så erbjuder denna bar en 360 graders panorama över stadskärnan, gångavstånd från centralstationen!

Upplev Amsterdams uteliv

Om du är där i sällskap eller bara letar efter en fartfylld kväll rekommenderar vi dig att besöka någon utav de många klubbarna och barerna i centrum. Det kan även vara ett lite speciellt och intressant nöje att besöka det kända "Red lights District" - eller varför inte bryta mot de svenska normerna helt och sätta sig på en coffeshop?

Oavsett vad du väljer att göra så kommer Amsterdams anrika uteliv med säkerhet kunna tillfredställa det!


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-01-05

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.