3 tips för att upptäcka Amsterdam på riktigt


Ijhallen i Amsterdam
Ijhallen Amsterdam

Amsterdam är staden med många begravda hemligheter, varav vissa kanske aldrig får se ytan igen. En an världens kanske mest mångkulturella städer har en rik historia med traditioner och en dold charm. En charm som kräver att man tar sig utanför de vanliga turiststråken och spåren för att upptäcka.

Det handlar inte bara om var man är, utan också vilka man är med. Publiken är Amsterdam kanske viktigaste del i sin identitet, där människor får en annan del av stadens själ att visa sig. Att hitta dessa guldkorn däremot har visat sig inte vara fullt så enkelt. Men för den som kan tänka sig söka lite och vara beredd att gå utanför den upptrampade stigen kommer arbetet löna sig.

Så vad är det man oftast missar i Amsterdam som turist? Vad finns det för något som döljer sig om man vill djupdyka i stadens myller? Vi har frågat Alexander Ljungström , företagare inom IT som bor i Amsterdam efter lite tips för att få ut som mest av staden.

Amsterdams matkultur har många svårt att sätta fingret på - vad tycker du?

- I Amsterdam kan du hitta folk från alla världens hörn, och därmed även detsamma med restauranger. Jag har själv blivit helt såld på mat från Surinam, och det finns massvis med god kinesisk mat i Chinatown. Dessutom får du såklart inte gå miste om hederlig nederländsk husmanskost vid bakgator och smådistrikt. Undvik de argentinska restaurangerna och billiga köttbitarna längs Red Light District. Bara fabrikat ändå. – Säger Alexander

- Och du får absolut inte missa alla foodtruck- festivaler och mässor som arrangeras med täta mellanrum. Det slår alla belgiska våfflor runt centrum med hästlängder!

Efter maten brukar kvällens äventyr ofta fortsätta, hur upptäcker man Amsterdams nattliv på bästa sätt?

- Det finns ett brett utbud, helt klart. Om man är intresserad av någon särskild musikstil kan det vara värt att kolla upp evenemang och event i förväg. Många nattklubbar har särskilda DJ:s och uppträdanden som kräver förköpt biljett, eller om man har tur finns det ett fåtal kvar vid dörren till ett högre pris. Kolla på respektive ställes hemsida.

Nämn en trevlig dagsaktivitet i Amsterdam som du kan rekommendera!

- Var fjärde helg så är det en återkommande marknad i Amsterdams norra delar. En kombination av privatpersoner och fasta försäljare som tillsammans utgör Europas största loppmarknad. Här hittar du allt mellan himmel och jord ifrån alla tidsåldrar och epoker. Marknaden kallas ”Ijhallen” och rekommenderas varmt. – Nämner Alexander avslutningsvis .


För mer information om vad som händer i Amsterdam rekommenderar vi er att hålla ett nära öga på vår hemsida. Att det finns en särskild puls i staden är det inget snack om, och att ta tillvara på den går att göra enklare än man tror.


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-09-26

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.