3 sevärdheter som är gratis i Amsterdam


Amsterdam är helt klart en stad där man kan spendera dyra pengar på aktiviteter, sevärdheter och restauranger. Men givetvis finns det även gott om budget-alternativ för dig som reser med en liten mindre reskassa eller som bara vill spara in på slantarna i plånboken.

I staden kan du hitta allt ifrån billiga vandrarhem, pubar, mat-stånd längs gatan och spara pengar genom exempelvis åka kollektivt, hyra cyklar etc. Men för dig som lever enligt filosofin att gratis är gott & allra bäst så listar vi här de tre bästa sevärdheterna som inte kostar en krona!

Gratis lunch-konserter vid Concertgebouw & Muziektheater

Varje onsdag från september till juni vid 12:30 så får besökarna hos Concertgebouw en 30 minuters gratis föreställning/musik-konsert. Uppträdandena brukar ofta vara genrep från stora orkestrar eller ensembler som senare på kvällen uppträder mer ”officiellt” då man får betala inträde (som dessutom kan vara rätt dyrt då artisterna kan vara relativt kända ibland).

På tisdagar från oktober till juni, också runt 12:30 på dagen – så har Boekmanzaal room vid Amsterdams stadshus gratis föreställningar. Dessa föreställningar brukar bestå utav den permanenta orkestern/ensemblerna hos Nederländernas Philharmonic Orchestra, ”The Choir of the netherlands” och ”Netherlands Ballet Orchestra”. Helt klart värt ett besök!

Ta en färja över "IJ"

Mellan stadens centrum och norra Amsterdam ligger "IJ" (uttalas "eye"), detta är Amsterdams äldsta hamn. Så om det kliar i kroppen efter lite äventyr på kanalerna så kan du hoppa på en gratis färjetur. Dessvärre är denna färjetur rätt kort, enbart fem minuter – men man hinner se en stor del utav kanalerna och de omkringliggande miljöerna.

Rijksmuseums trådgård i Amsterdam

Gentemot vad många tror så är Rijksmuséumets trädgård helt gratis att besöka och vandra runt i. Ta med något gott att dricka och spendera eftermiddagen bland skulpturer, fina trädgårdsarrangemang samt fina växter och blommor. Om du har tur kan det även ställas ut tillfälliga verk och tavlor från lokala konstnärer som man kan titta på!


Tillbaka till startsidan Skrivet den 2015-01-05

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2017

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.