Nattklubbar och heta inneställen i Amsterdam

Kvällar av neonljus, färger och vattenpölar där den elektriska pulsen från LED-belysning och lyktor reflekteras. I Amsterdam känner du beatet, och hela din kropp vill följa med till musiken som kända DJ’s levererar. Här finns någonting för alla när det kommer till uteliv, och oförglömliga nätter med episka äventyr blir snarare regel än undantag.

För att inte tala om alla kända musikfestivaler inom electro, hardstyle och EDM scenen. Kända DJ's från hela världen och boiler rooms i massvis, det är som ett smörgåsbord av det bästa i en och samma stad. Så för dig som vill hitta skön dubstep, deep-house och det senaste mixarna, släng dig ut i Amsterdams natliv.

Att hyra cykel i Amsterdam är enkelt
Leidseplein nattetid är fullt av turister, studenter och cyklister.

Bargator och kända distrikt

Som turist är det i regel ett antal klassiska bargator och stråk som man brukar besöka. Dessa erbjuder allt man kan tänkas behöva, ligger centralt placerade och fullt av backpackers samt turister. Jämfört med många andra ställen i staden kan det vara dyrt, men fördelen är att man slipper åka tunnelbanor eller hyra cyklar. För dig som vill hitta några klassiska barstråk att öka promillehalten på - fortsätt läs.

Red Light District

Amsterdam kanske mest kända område. Här hittar du nattklubbar, sexshoppar, fönster-prostitution och strippklubbar. För att inte tala om den höga andelen coffeshops och barer som turister och överförfriskade människor studsar mellan. En annorlunda, något dekadent men åh så speciell plats i Amsterdam. Alla måste få chansen att någon gång besöka Red Light District.

Rembrandtplein

Centralt beläget några spårvagnsstopp borta från centralstationen eller cirka 15 minuters gångavstånd. Här finner du nattklubbar, uteterasser och mängder med nattöppna snabbmatsställen. Även denna plats är för det mesta smockfull med turister, så räkna med priser därefter. Var även noggrann med att se upp för ficktjuvar och jobbiga försäljare.

Leidseplein

Trevligt område inte långt beläget från alla museum vid museumplein. Här finner du irländska pubar, belgiska ölhak och trendiga drinkbarer. Ja det mesta man kan tänkas behöva för ett par kalla öl till en okej prisbild. För dig som även är sportintresserad finner du många sportbarer som visar de flesta TV-kanalerna. Leidseplein nås via flertalet spårvagnar eller till fots och cykel.

De Pijp

Lika trendigt som Stockholms söder, här hittar du hipsters, webbdesigners och ekologiska caféer. Under kvällstid kan du dricka billig öl vid underbara ute+serveringar eller mysiga syltor. Till De Pijp hittar inte de flesta turister, så räkna med att behöva fila lite på holländskan. De Pijp är ett varmt rekommenderat besöksmål för alla som vill komma undan den hektiska innerstadskänslan för ett litet slag.

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2018

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.