Coffeshops i Amsterdam

I Nederländerna så är det lagligt att inneha och överlåta mindre mängder av Cannabis för personligt bruk. Cannabis säljs öppet på så kallade coffeshops, och så stor del som 36 % av alla turister besöker en coffeshop under sin resa. För att få handla i en coffeshop så måste man vara över 18 år. För att få slå sig ner på många utav coffeshopsen brukar det krävas att man handlar någon mat eller dryck.


Green house Centrum

Till ytan ser det inte ut att vara mycket. Men skenet bedrar. Vinnare av flera cannabis cuper har Green House länge levererat bland Amsterdams främsta cannabis. Avslappnande atmosfär med mycket backpackers och roligt folk.


M-S 09-01

Karta
Hemsida

Dampkring

Mycket välkomnande coffeshop för lokalinvånare som turister. Här möts alla över något gott i pipan och en kopp kaffe. Oerhört vacker inredning och belysning som bara i sig är värt ett besök. Amsterdam i ett nötskal.


M-S 10-01

Karta
Hemsida

The Grasshopper

Restaurang, bar och coffeshop. Här får du mer eller mindre allt i ett. Känd coffeshop med mycket folk i omlopp. Stort urval av cannabis och perfekt med övervåningens restaurang vid munchies.


Öppettider varierar

Karta
Hemsida

Barneys

Legendarisk coffeshop som var en bland de första i Amsterdam. Här kan du även passa på att pröva Volcano Vaporizers och makalöst goda spacecakes (haschkakor). Deras sativor rekommenderas!


M-S 07-01

Karta
Hemsida

Smoke Palace

Inte särskilt centralt, men ack så bra. Helmysigt ställe med stor terass vid såväl vinter som under sommaren. Trevlig personal och bra priser. Många olika sorter och färdigrullat. Rekommenderas.


M-S 07-01

Karta
Hemsida

Goa

Liten coffeeshop i närheten av Nieuwmarkt. På sommaren trevligt att sätta sig längs uteborden. Relativt stressad personal men bra strains (cannabissorter) och en perfekt plats att möta människor på.


M-S 10-01

Karta
Hemsida

The bulldog

Amsterdams mest kända kedja av coffeshops, fröer och merchandise. The bulldog finns även som hotell. Här kan du sitta ner för att möta andra turister medan du sippar på en kopp kaffe och en joint.


M-S 20-01

Karta
Hemsida

Smokey

En av Amsterdam äldsta coffeshops.Sedan 1964 har smokey salufört sina produkter. Idag är coffeshoppen emellertid relativt kommersiell. Mycket folk och framförallt mycket turister.


M-S 10 - 01

Karta
Hemsida

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2018

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.