Hotell och boende i Amsterdam

Att hitta någonstans att bo under ditt besök i Amsterdam är sällan svårt. I staden kan du hyra allt ifrån stora lägenheter till hotellrum, eller för dig som reser mer budget finns det gott om vandrarhem och hostels. Samtliga ställen brukar alltid ha engelskspråkig personal som dessutom kan bistå dig med tips om staden, vägbeskrivningar och allmän turistinformation.

Frukost brukar oftast inte ingå utan det får man köpa till separat. Vissa vandrarhem har även s.k delad sovsal där man övernattar tillsammans med upp till 12 stycken andra resenärer. Dessa ställen är ofta väldigt billiga, standarden följer även den trenden med exempelvis delat badrum och kök.

Bargata i Amsterdam
En av Amsterdams många bargator med vandrarhem och restauranger.

Vandrarhem

Amsterdam har ett enormt utbud av olika vandrarhem, där man kan bo i allt ifrån sovsal med delad toalett och dusch till ett eget rum med privat toalett. Priserna brukar variera ifrån 150 SEK - 500 SEK per natt, och det är ofta det perfekta stället att möta upp andra resenärer, hitta evenemang eller fester. Under sommartid kan det vara en tuff utmaning att ens hitta en ledig sovplats, så det optimala är att boka i förtid.

Hotell i Amsterdam

Det finns enormt mycket hotell i Amsterdam, varav några ligger väldigt centralt och lättillgängliga. Om du ska bo på ett hotell kan det vara smart att boka online i förväg när det är högsäsong. Detta är för att undvika situationer där man blir utan helt och hållet, eller behöva bo i städer utanför Amsterdam.

De flesta hotellen inkluderar många av de vanliga sakerna man kan förvänta sig utav ett hotell. Exempelvis gratis Wi-Fi, en lobby, många hotell har även en restaurang eller bar där man kan äta. Frukosten är väldigt lik svensk hotell- frukost, med bröd, pålägg, yoghurt och juicer.

De flesta hotellen har incheckningen från klockan 14.00 och utcheckning mellan 11-12.00 på dagen. Många kan även erbjuda upphämtning på flygplatsen eller hjälpa till med bokningar och taxiresor. En natt på ett hotellrum kostar mellan 500 upp till flera tusen SEK.

Hyra lägenhet

Om du ska stanna i Amsterdam under en lite längre period kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att hyra en lägenhet. Då brukar det ofta finnas tillgång till kök, tvättmaskin och andra bekvämligheter. Det är dessutom inte lika dyrt som att bo på ett hotellrum och man får chansen att ibland laga sin egen mat och stryka sina egna skjortor.

Att hitta lägenheter är enkelt, särskilt via tjänster som AirBnB. Något som kan vara värt att lägga på minnet är att trappuppgångar och ytor kan vara väldigt små och branta i Amsterdams gamla lägenheter. Så för den som vill ha anpassning för funktionshindrade är nästan alltid hotell ett bättre alternativ.

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2018

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.