Aktiviteter i Amsterdam

Amsterdam är en stad som är fylld utav aktiviteter och saker att göra. Det mesta är billiga nöjen som de flesta kan ägna sig åt, men det finns såklart andra platser och saker att göra som kostar lite pengar. Oavsett din budget eller vad du vill göra så har Amsterdam någonting för alla.

Kom ihåg att vissa aktiviteter till stor del är säsongsbaserade saker och kan upplevas annorlunda beroende på väder eller årstid.

Att hyra cykel i Amsterdam är enkelt
Leidseplein nattetid är fullt av turister, studenter och cyklister.

Hyra cyklar

Att cykla är det överlägset snabbaste och smidigaste sättet att transportera sig i Amsterdam. Alla cyklar, och tempot är helt annorlunda jämfört med i exempelvis Stockholm. Varje liten bilväg har en intilliggande cykelbana och cyklister i trafiken är lika självklart som bilarna själva.

Så utnyttja tillfället! Det finns firmor som hyr ut cyklar i nästan varenda gathörn, och det är billigt, t.om väldigt billigt. På vissa ställen kan du komma undan med under 50 kronor per dag. Så ta tillfället i akt och utforska Amsterdam uppe på en sadel!

För dig som inte vill hyra en cykel en hel dag utan bara åka på en liten tur genom staden kan vi rekommendera turen nedanför. Klicka på knappen för att läsa mer!


Boka cykelturer


Kanalturer

Ta en turbåt och åk ut på någon utav de många kanalerna. Det är både avkopplande, svalkande och skönt att luta sig tillbaka i en båt och lyssna på lite intressant historia. Turoperatörerna är många och konkurransen hård, så kolla runt mellan olika alternativ innan du bestämmer dig. Priserna kan variera kraftigt så se till att inte hoppa på första bästa!

Några bolag erbjuder "hop on hop off"-biljetter vilket innebär att båtarna stannar på hållplatser där man kan hoppa på och av obegränsat under biljettens giltighetstid.

För dig som snabbt och smidigt vill ha pappersarbete och biljetter klart är det säkrast att boka online. Dessutom så sparar du tid - klicka på knappen nedan för att handla dina biljetter online.


Boka kanalturer


Lyxig middagskryssning på kanalerna

Vad finns det som är mer njutbart egentligen? Se hur människorna längs kanalerna lever sitt liv och susar mellan trånga gränder. Båtar, härlig arkitektur och spännande saker för ögat att se överallt. Dessutom ackompanjerat av utsökt mat. De allt mer populära middagskryssningarna har tagit Amsterdam med storm. Vid många av dessa turer så ingår ofta alla drycker och det serveras en tre rätters middag. Perfekt avslutning eller början på en Amsterdam resa.

Klicka på knappen nedan för att läsa ännu mer om middagskryssningar och hur du kan boka biljetter.


Middagskryssning - biljetter och information


Hyr trampbåt

Njut av kanalerna utav den guidande rösten eller det strikta schemat. Trampa runt i din egen takt tillsammans med en kompis eller partnerns på någon utav kanalerna. Ett perfekt sätt att döda en eftermiddag på och samtidigt se staden!

Se en film

Amsterdam erbjuder över 55 biografer över staden, några utav dem är en klass för sig med exklusiva biljetter där man får tillgång till lyxiga säten och tilltugg. En biljett kostar cirka 100 SEK på de vanliga biograferna och filmerna är sällan eller aldrig dubbade. Om du har vägarna förbi Rembrandtplein så kan du passa på att besöka Tuschinski biografen. En av Amsterdams äldsta biografer som ursprunligen var en teater. Vansinnigt vacker interiör och gammal nostalgi- känsla från svunna tider utlovas.

Tuschinski Theatre teatern
Den enastående Tuschinski teatern/biografen
Amsterdam kanalbåtar
Kanalbåtar i Amsterdam

Besök marknader och parker

Amsterdam har många underbara marknader att besöka, det finns blomstermarknader, diverse-marknader och stora frukt och grönt-marknader. Det är helt gratis och en riktigt rolig aktivitet, när du blir trött kan du slå dig ner på något utefik och ta en öl för att kolla på alla förbipasserande.

Amsterdam har även några av Europas finaste parker som till exempel Vondelpark. Här kan du fika på ett utomhuscafé i solen, du kan bada, mata fåglar eller bara sitta ner och ta det lugnt på en filt.

Hyr bil

Hyr bil en dag och ta dig utanför staden. Besök några av de enorma tulpanfälten, cruisa längs kusten eller ta en lunch på i någon lummig liten småstad. Du kan enkelt komma ifrån storstadens tempo genom att åka iväg med bilen någon timma - ett enkelt, rätt billigt och spännande nöje! Du får dessutom upptäcka egna saker och få en liten känsla för det holländska vardagslivet och människorna i det. En hyrbil i Amsterdam är alltså inte en helt dum idé, och ett bra tips är att ta en tur ut till tulipanfälten i April!

Gå på museum

Amsterdam är inte komplett utan att ha gjort åtminstonde ett par stycken museébesök. Staden erbjuder många kända museum såsom Madame Tussauds vaxmuseum - men även många andra mycket sevärda och intressanta alternativ. Det finns ett museum för nästan allt, konst, historia, barn, roliga, hemska och häftiga museum. Under högsäsong kan det vara långa köer, så kom i tid! Ibland kan köerna ta upp till 1-2 timmar - dyrbar tid i en så häftig stad som Amsterdam!

Ett tips för att slippa att stå i långa köer, och istället gå före alla andra turister är att boka biljetter online. Klicka på knappen nedan för att snabbt och smidigt köpa biljetter.


Boka museum-biljetter & hoppa före kön


Rundvandringar

Amsterdam är en stad med underbart söt och pittoresk arkitektur. Många utav husen är så småa och färgglada att de ser ut att härstämma från en saga. Amsterdam är även en bland Europas mest historiska platser, med över 8000 registrerade historiskt viktiga byggnader. Staden består utav 90 stycken småöar som är anslutna med över 400 broar, somliga av broarna och öarna är väldigt fint upplysta på kvällar och nätter.

Amsterdams centrum (gamla stan) är ifrån medeltiden och det avgår många rundvandringar, turistgrupper och sightseeings därifrån. Det avgår även gratis rundvandringar i Amsterdam varje dag, för mer information, se New Amsterdam Tours.


Panorama över Amsterdam
Charmigt, centralt och förtjusande.

Shoppa i Amsterdam

I Amsterdam finns det flertalet enormt stora shopping-möjligheter i form av centran och gallerior. Fynda och hitta allt ifrån dyra och snygga Ralph Lauren kläder till antikviteter, teér och blommor. Det du inte kan hitta i Amsterdam finns inte!

Coffeshops och Red Light District

Kanske inte ett så barnvänligt alternativ, men för den som är öppensinnad och liberal kan det vara en upplevelse. Besök någon utav Amsterdams många coffeshopar, eller varför inte ta en rundtur på Red Light District? Red Light District, eller RDL som det kallas - det rödaktigt neonupplysta kvarteret där en stor del av stadens prostitution är samlad. Tjejerna står i skyltfönstren för att locka in kunder och under kvällar samt nätter förvandlas RDL till något helt annat. Man kan knappt tro man är i Amsterdam! Red Light District erbjuder bortsett från tjejer och killar även caféer samt roliga butiker.

Klicka på knappen nedan så kan du också boka en exklusiv vandring genom Red Light District. En vandring som tar dig genom historien, kontroversen och det mytomspunna området. Boka biljetter smidigt online för att slippa köa!


Boka guidad tur på Red Light District

Ett litet citat

"Vissa turister tror att Amsterdam är en stad av synd. Men sanningen är att det är en stad av frihet, och det är i frihet som många människor finner synd."


- John Green

Nyhetsbrev

Få nyheter om Amsterdam direkt i din inkorg!

Avregistrering

© Amsterdamresa.se 2018

Avregistrera nyhetsbrev


Ange din e-post adress i fältet nedan.